Thursday, December 30, 2010

:: Saye Gadis Bergigi Pagar / Besi ::

Huhuhukkkk.... Mood agak baik pada hari ini .. Tapi pewot lak wat hal .. Sesungut laaaa pulakkkk *macam2 hal laa.... hahahhaaaa..... Hari ni nak cerite perihal GIGI aku yg cantik niee .... hahahaaa


Dah lamaaaaaaa sangat aku teringin pakai braces nie .. entah laaa aku rase cam ade tak kene je kat gigi aku nie ..Dulu kecik2 aku suke isap jari...da jadi habit da... gi mane2 aku akan isap ibu jari tangan kiri aku sambil pegang bantal busuk kaler kunen empat segi okeyyyyy .. *comel kan? Hahahaaaa... Tu yg rasa gigi agak ke depan sket nie .. dlm erti kata lain (seakan j o n g a n g sket laaa) *aaaaa, jgn kutuk aku k! .. Huhuhukkkk...Tu yg semangat berkobar2 tul nak pakai braces niee ..Then , time form 4 aku da apply klinik gigi kerajaan (kat JB time tuh) utk memasang braces .. Then, umur aku 18 aku da dpanggil tuk buat braces ... Malangnye , aku dpt tawaran sambung diploma kat Politeknik Port Dickson time tuh... so terpakse laaaa postpone pasang braces dulu ... Time tuh, bukan jeeeee pasal gigi nie kene postpone...Pasal PLKN pun sameeee...Aku nie jenis berjiwa lasak suke camping2 sume nih, teringinnnnnnnn sangat p PLKN tuh (aku dapat yg sesi ke 3 kat Sekakap , Mersing dan perlu mula pada Julai 2005) tapiiii , aku tak dapat laaa pegi sebab Julai 2005 tu tarikh aku masuk belajar ke Poly... Huhuhukk *sedih siutttt ... takde rezki kut..... Hmm, then aku sambung Ijazah aku lak... kat UiTM shah alam... start sini aku amik peluang pasang braces nie... Aku minta transfer dr klinik JB ke klinik Shah alam (semate2 nk pakai braces) ..


KORANG TAU TAK .. 1st2 sekali doctor marah aku cakap gigi aku takde problem pun... then aku soh doc check betul2... doc cakap, gigi aku JONG... 0.5cm je ... Hahahaaaa lawak2~ Then aku bertegas utk terus memasangnyeeee....


SAKIT SANGAT ..1st time tuh..dia masukkan getah biru (separator) kat gigi belakang aku (atas n bawah kiri kanan).. SUMPAH sakit ... gigi yg selama ni rapat, tibe2 ade bende kat tengah2 nak bagi gigi kita renggang.... Time tuh doc suh pakai selama seminggu... Bulan pose time tu... Memang GILA PERIT gigi aku rasa kebas n ngilu je... [sumpah selama ni tak penah sakit gigi pon] huhuhu... and guess what? AKU TAK TAHAN k..... Hahahahahaa.... Aku gi CUNGKIL mende alah tu sendiri , tarik sampai kuar semuanya... baru aku leh makan dengan aman ... HAHAHA *tibe2 terngiang2 kat telinga ibu aku bebel "tu la hangggg , gigi da cantik2, gatai nak pakai besi.. padan la ngan muka hang...." Hahahaaaa..... then time tu, aku da stop teruskan pakai braces tuh ..


Setahun pastuh .. Baru la semangat memasang braces tu diteruskan.... And bulan 9 ritu, aku pasang besi kat gigi bawah ,, n bulan 11 ritu, aku pasang kat gigi atas lak .... So , beginilah resultnye gigi aku .... [Sila tengok di bawah]



Inilaaaa rupe aku bergigi besi .. Comel kan? aku happy dengan gigi aku skang... Rase nak SENYUM 24 jam... Terime Kasih Ya ALLAH bg kesempatan aku memakai gigi braces ini .. ;))

:: The End Day of 2010 ::

Haiiiiii... hari ni 31 Disember 2010 .. Hari penghujung kepada tahun 2010 .. Huhuhu.. Banyak kenangan pahit rather than manis dalam tahun 2010 nie..... Tak perlu aku cerita kat sini...biarla semua tu jadi kenangan pahit dlm sejarah hidup aku ... Cuma sekarang adalah masa untuk aku memulihkan luka2 lama... Aku nak melupakan kesemua duka lara aku sepanjang tahun 2010 nie .. 

Dalam 2 hari nie... macam2 benda jadi dalam hidup aku ...sedih ade, gembira pon ade... Huhu....tapi alhamdulillah aku leh hadapinye ngan tenang...and aku harap bende2 camni tak menjejaskan pelajaran aku naik semester nie nanti.....

GOODBYE 2010 ...

Kalau blh aku taknak ingat pasal 2010 lagi ... the WORST year in my whole life .. WELCOME 2011 .. Semoga engkau beri cahaya baru dalam hidup aku ..... 
Forget the past ...  Mumu! .... ;)

:: Jika Aku Jatuh Hati ::

video

Wednesday, December 29, 2010

:: Jangan Kau Lepas ::



Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini

Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu

:: Hadoih .. Penattt .. ::

Huhuhuuukkk.. Penatttttttttttttt ... 2 hari tak update blog .... Semalam aku busy join tolong seseorang ni berniaga kat UiTM Sec 17 Shah Alam .. ade Malam Simfoni ... dari siang hingga ke malam... Tak sempat nk update blog ... Skang da kemaruk berGomoFM lak aihh skang.... nak jadi DJ kat situ... gain experience... hehe .. Actually pale aku ngah pening berdenyut2 skang neh ...  Kenape ? kepenatan sangat kot... Terime kasih kat seseorang hari nih sebab teman aku urus hal belajar aku hari nih .. Terima kasih sangat2 ler kat dia ... 

Semalam and hari ni .. actually .. aku sangat happy .. dapat kenal satu family seseorang tuh .. then happy kuar ngan die ... Huhuhukk.. Tapi ending sangat tidak best ........ adehhhhhh ...

Sunday, December 26, 2010

:: MUMU (kucen) DISYAKI BUNTING ! ::

Huhuhukkk... actually da 3,4 hari perasan daaaaaa... TIBE2 jeeeeeeeeeeee ,, fizikal Mumu berubahhhh ... Powot da boncettt , plus , dah timbul 'sesuatu' macam org pmpn ade tuu kat badan die ...kehkehkeh...

PELIK .. tah bile masa tahhh dia kluar rumahhhh mencari kucen jantan? padahal tak penah pon lepas die kuar rumah suke2 hati.... hukhukhuk ... Tapi ade 2 hari lepas , aku tenampak die kat dapur (kul 4 pagi camtu) .. upenye die panjat kluar dari pintu dapur aku.... keluar ke mana hala tahh... *baru aku tau aktiviti die ... Adehh laa.. Pandai ko ehh Mumu......

TAKPE LA... dah mase die nak bunting,, takkan aku nak halang lak.... kan? ekeke Kalau betul kau bunting ,, bagus laaaa.... Sile lahirkan anak yg cute dan gebu SAHAJA okeyyy? wahahahaaa~

Happy For You .. ;))

:: Counting Days Turning to the Age of Twenty FOUR ::

Huhuhukkkk.... Hari ni 26 Disember 2010 ... Cube kire lagi bape hari nak masuk tahun 2011? 1,2,3,4 .. uiksss 5 hari lagi kotttt ... wuaaaaaaa..... umur aku akan masuk 24 lagi 5 hari ... huhuuhukkk .. Terase diri begitu tuaaa... Huhuhukk.. umur makin meningkat , pemikiran aku HARUS lah (sepatutnya WAJIB)  lebih matang, bukan? Huhuhuhukk .. Entah laaa , sampai bile aku nak jadi childish niee .. Mungkin aku kena start bergaul n rapat dengan org yg matang kot.. takde laaa aku jadi terlalu childish ...hikhikhik .. Banyakkkkk benda aku nak kene perbetulkan kat diri aku nie....

Two Thousand and Eleven >> 2011
Yeahhhh New Year akan menjelmaaaa.. Planning asalnye aku akan ke Singapore , celebrate New Year kat sanaaaa with my cousin Kak Ija ... Then, smlm dpt tau , plan itu di cancelkan .. sebab Kak Ija ade plan lain ngan kengkawan dieee ... Aku malas laaaa nak join ,, da busy nak masuk sekolah semula nieee... 3 Januari aku dah start kuliah aku dahhh ... it would be my 3rd year .. kena pulun habis2an semester akhir niee ... then bulan 5 aku dah start practical daaaaa..... *cuakkkk

Then , aku akan mula masuk alam pekerjaan dahhhh .... *weeeeeee  Tak sabar....heheee ... Nanti aku cite pasal IMPIAN aku lak... ;)


Saturday, December 25, 2010

:: Detik Bersama Sony Handycam yg HEBAT ::

Huhuhukkk... Baru pas tengok Detik Bersama Sony Handycam tadi ... Sangat cool lahhh (bagi aku) .. ALmaklumlaa... bende2 niee pon memang kene mengena dengan aku .. ye lahh aku kan amik Bachelor in Mass Communication dalam bidang Advertising.. so, salah satu cabang kerja aku juga kena buat iklan2 n storyboard macam gini... adehh gile pening memikir idea utk final project .. ape2pun, wa tabik laaa kat Bro Azizul yg menang dalam rancangan nie .. coz idea dia tuuu sememangnyaaa laa bernas ... Korang tak caya? Meh tengok hasil kerja Bro Azizul nie ........

Tadaaaaaaaaaaa.............. [sile klik dibawah]


Huhuhukkk.. takleh nak upload videonye sebab masih baru ditayangkan di TV.. hehehee.... korang tengok lahhh... gile cool...lau aku dapat idea camnie tuk project final aku kan baguss..... :p  oh yeee, ade lagi video2 lain yg tak kurang hebatnye (yg tak menang) ,, kalau korang nak tengok kat sini ... 


Sangat BEST ... Selamat Berhiburrrrrrrrrrrrr~

Friday, December 24, 2010

:: Asal Usul Nama MUMU ::

Huhuhuk... bertemu lagi .. Hari ni aku nak bercerita sejarah nama MUMU yg terpampang macamana yg korang nampak skang nie laa... ekeke .. 

SEBENAR2NYA .. Mumu adalah nama kucen kesayangan aku ... ngeee~ beliau tersangat lah comey dan gebunyaa.. i loikee ... Actually masa kecik dulu, aku mang ada bela kucing .. kami sekeluarga semua suka kucen... tetapi malangnya IBU aku tak suka kucen ... Mengapakah IBU tidak suka kucen? Ada sejarahnyaa... hahahakkk lawak nak cite ... Aku dapat tau dari MakTok (mak ibu aku) aku .. yg rupa2nya ibu aku dulu time kecik2 die kena basuh najis kucing dan air buangannyee.... Moyang aku yg suh ibu aku berbuat demikian ... hahahaaa.. sebab kat umah tok aku dulu2 pon memang bela kucing... hehehekkk.. Sebab ibu anak sulong (di kire paling besar la time tu kan) , so beliau lah calon pilihan utk berbuat demikian..... huhuhukk siann ibu... itu sebab la beliau memBENCI kucen.... huhuhukkk TAK BAIK tau! huhukk... then, balik ke cerita tadi , time aku kecik tu , ibu aku tak suka kucing kami , dalam diam2 dia BUANG kucing aku tu ... [si hitam name die] .. huhuhukk.. Katner die buang? at first dia tak bgtau... lama kelamaan kami dapat tau ibu buang kat Pasar kat Tampoi tuh... Dulu2 , aku dok kat Tampoi ... tak lama lepas tu .. KECOH kat berita yg pasar tampoi terbakar ... wuaaaaaaaaaaaaa... ape yg bermain di fikiran anda skang? huhuhukkk.. kucen aku da tak dapat dikesan lagi ...huhuhu sedih... Ibu pun menyesal gi buang die kat situ ...

Thennnn ,, skang nih , abg 3rd aku (ahli peminat kucing sedunia) telah membeli kucing yg sangat comel .. bukan sekor tapi 2 ekor tau... satu si kelabu , satu si darkbrown ... Tapi malangnyaaa si kelabu tak lama dibela, dek kerana si kelabu ni telampau la ganas brutalnye (mengalahkan tuan die)... BAYANGKAN , time aku tdo kat hall rumah , die gigitnye tangan aku, paha aku, kaki aku .. huhuhukk.. EVEN aku dah selubung selimut kesemua badan aku , die bleh plakk selak selimut aku pastu sambung menggigit.. bikin wa panasss je kannn.. sape bleh tahan? 24jam agresif giler! then dalam keadaan kurang sedar (alasan, sbnrnya sedar) , aku pun menerajangnya .. huhuk.. *jaatnyeee Huhuhuk... Am sorry si kelabu ..huhuk.. Then , lama kelamaan, abg 3rd aku pon bagi si kelabu kat org lain .. Sejak tu , si darkbrown jadi rapat ngan aku... aku gelar die MUMU (comel kan, name tu?) ... Mumu yg dulunye agak agresif juga dan turut SOMBONG , kini dah manje giler ngn aku (yelaaa, da takde kawan kannnn) *padan muke kau ... Ekeke .. then sampai sekarang aku sayangkan Mumu... Entahlaa,, aku rasa tenang je bile dpt manje2 ngn Mumu .. dalam kata lain , Mumu ni menimbulkan sifat kasih sayang dlm diri aku niee... Betul kata Nabi Muhammad , apbl kita bela binatang di rumah, akan timbulkan sifat kasih sayang kepada isi rumahnya... heheee... totally agree with that statement ... Inilah sejarah MUMU ... ngeeee~

::Hari ini Hari Natal ::

Huhuhuk.. Bertemu lagi kite .. Hari nih 25 Disember 2010 .. Aku ucapkan Merry Christmas kepada semua rakyat Malaysia yg beragama Kristian .. tak lupa juga kengkawan aku cam Sis Dissy , Ad , Lisa , Dessy ... ermm yg tu ajelah yg aku ingat kat palotak aku nih ... hihihik .. sian korang raye satu ari jek ek? plus, kat Malaysia ni takdek salji .. mesti tak feel , kannn ? ekeke ... Takpelahh .. Harap korang happy2 selalu... Hari nih aku takde wat ape pon... Bangun pon lambat (pe nak jadi tah?) .. Bangun2 terus bagi makan Mumu , mandi , then mula memasak .. (lapar gilerrrr) .. Malam tadi kul 2.30pagi aku kuar cari makan ... Makan steambot JE tak kenyang okeyyyy .. adehhh .. beli sampai RM7 makan sorang2 pon tak kenyang .. adoiyai .. Right nowwww ,, aku sedang menunggu Kakak ku datanggg .. hehehe ... my cousin dari Ipoh >> Kak Ija ... ngeee~ 

SEPATUTNYA , aku ada kat kampung skang nie , pegi wedding cousin aku Maisarah .. tetapi malangnye , aku adalah manusia yg tidak suka ke wedding .. Pelik kan?  ekeke .. entah laa, aku takde reason yg bernas utk benci (actually tak suka) ke wedding ini.. Mungkin aku tak selesa kot .. Aku berpendapat , once aku da bekerja nanti , da banyak duit , baru lah aku ready nak pergi wedding sedara mara dan kengkawan .. (macam2 hal la minah ni, kan?) hahahahakk ... Tapi guess what? Hanya wedding yg bertuah jeee aku pegi tau.... Sapekah? Only my BFF yg rapat saje .. Tak kira laa tunang kee, kawen kee, konvo kee, ape keee, lau die betul2 rapat ngn aku , aku AKAN pegi .. So , anda rasa anda org yg bertuah? TAHNIAH.... ekeke ... *ape aku melalut nie?

Plan malam kanggg ... Entahlah nak pegi mane, da janji nak kuar ngn Kak Ija dan ditemani kawan2 lelaki ku yg rapat encik Ajib dan encik Apit .. ekeke ...maybe heading to Sunway utk menonton Konsert Double Trouble kot? yeke? Tu pon tak sure lagi .. sebab planning2 saat akhir ni kekadang tak menjadi ... Soooo,, tak tahulah malam ni aku ke mane... ekeke ... Mungkin meronggeng saje di area KL kot... huhuhukk... we'll see... aku akan update n masuk pic nanti .. ;)

:: Years From Now ::



What will I be years from now
What will I wear how will I look
I think too much I think too much

Sometimes its scary over thinking
What you have or haven’t done
You think too much you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing trentrous game
And the star much shine
The color seems so blurry

Will l endup all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you…

Will the rain smell the same
Will our loosing trentrous game
And neglect most people views
Seems so worthy

:: Semak ::

Huhuhuhukkk... Pale aku sangat semak memikirkan mase depan aku... Aku jenis yg terlalu mementingkan kesempurnaan , n ape yg aku tak dapat,, aku akan hadapi STRESS yg sangat teruk.. huhuhuk .. aku perlukan kawan2 baik aku,, aku perlukan IBU aku di saat2 macam tu.. Ape aku harus buat lepas aku grad ... Macam2 benda bermain dalam fikiran aku.. Selama nie aku cuma jadi 'Pak Turut' kepada family aku.. mana taknyaa.. ape yg aku nak buat, semua ditentukan parent aku.. Tapi aku akur dan redha segalanya yg belaku dalam hidup aku .. Mungkin ada kebaikannya kelak dan aku tak harus mempersoalkannya.. rite? Jauh dalam sudut ati aku , aku sangat kasihan ngan Ibu dan Abah aku yg susah payah membesarkan aku dan 'melayan' kepale/kerenah aku nie.. Aku rasa aku anak yg tak berguna kalau aku tak dapat hadiahkan kejayaan aku dalam pelajaran .. Hingga sampai satu tahap aku menemui kegagalan ,, aku dah susah nak bangun .. huhu.. Maafkan anakmu Ibu, Abah.... Anakmu akan cuba sebaik mungkin memperbaiki kelemahan diri ini.... :)

:: Wujud Di Muka Bumi Ini ::

Huhuhuk .. aku diberi nama Nurizzaty Binti Zakaria oleh Abahku .. and aku anak yg sangat dinantikan oleh parents ku.. dek kerana tidak mempunyai anak perempuan .. Aku mempunyai 3 abang.. later on aku cite pasal dorang .. Aku dilahirkan di Kota Star , Alor Setar , Kedah .. Aku pon tatau camner aku leh lahir kat sane ... hikhik .. abg2 aku laher kat Penang sumenye .. Tah mmg takdir aku jadi org Kedah kot.. Sweet, what? hehehehek .. 7 November 1987 tarikh keramat aku .. :) Everytime korang gi 7E (seven eleven), mesti ingat kat aku kan? keh keh keh ... Nama panggilan aku di rumah ialah Jat << sangat tidak best, bukan? tapi nak wat camner .. nama aku ngan cousin ku hampir sama .. her name is Nurul Izzati Abdul Rahman .. dia dpanggil Ija .. n aku pula dipanggil Ijat .. hehehe... tak kesah laaa... comey pee nama tuuu.... Kengkawan sekolah , politeknik , ngan uitm panggey aku Zety or Zaty jek .. Cite pasal cousin ku tadi tuh , die merupakan cousin aku yg paling CLOSE skali .. even we have same name ,, prangai kitorang pon same jek tau! hehekk.. aku sayang die cam akak aku sendiri .. Entah laaa.. aku dari dulu teringin nak ada KAKAK dan ADIK ... lumrah manusia , tak penahnye bersyukur dengan ape yg dah ade skang... heheeehehe.. tapi aku bersyukur aku dikurniakan 3 abang yg sayangkan aku .. Dah meningkat dewasa nie , kami tidak lah rapat lagi cam time kecik2 dulu .. and aku sendiri , lebih suka share prob n lebih rapat dengan best fren aku .. Tak maksud aku tak pentingkan family.. tapi entah laa... kawan2 buat aku lebih rasa comfortable .. :) BFF (best fren foreber) aku ade sangat banyak .. opps .. hehee .. and guess what? aku lagi rapat n banyak kawan lelaki rather than girls .. heheee .. Takdek maksud pape okeyyy .. just selesa berkawan dengan lelaki .. hikhik .. tapi BFF girl aku banyak juge.. antaranya Akidah , Siti Hafizah , Safura (da ilang mane tah) :P ,, Nad (kat melaka) , Tatie (baru jek rapat kat faculty) ,, Yati (kawan fac juge) dan ramai lagi lahhh ... Aku senang bergaul n rapat dengan kawan2 aku baru kenal .. dalam kata lain , aku mudah mesra laaaaa... tapi tengok keadaan gak .. kekadang aku jadi org yg sangat pemalu dan tidak boleh blah.. hahahaa~ character aku sentiasa bertukar2 .. hikhikhik .. penat dahhh.. nanti aku sambung berblog lagi .. dah kul 6 aku tak wat Asar lagi nih.. byebyebye Mumu out dulu :)

:: Cubaan Pertama ::

Assalamualaikum ... cubaan pertama aku membuat blog neh .. agak teruja sket .. Disebabkan kebosanan yg melampaui segala2nya... mencenderungkan aku membuat blog ini .. ekeke .. Skang ngah cuti sem lagi ,, sempat ler aku belek2 blog niee ... Pasnie dah masuk sekolah, kompem2 dah sebok.... huhuhukk... Ape2 pun, i need all your support... thanks ;)