Thursday, August 4, 2011

:: Rainforest World Music Festival, Sarawak 9-12July2011 ::

Morning everybody~ Heheheh,, tak sopan lak rasenye kalau tak bagi salam ..
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :p
Ye! hari ni aku nak share pengalaman aku pegi Sarawak last month.. walaupun cite ni agak basi dah,
tapi aku tetap nak share kat korang.. haha! exclusive ni tau! kat fesbuk aku takde pon nih!
heheh! Are u ready? jeng jeng jeng ................. :p

*mesti korang malas nak baca kalau aku buat karangan , kan?*
so, aku nak bercerita dgn gmbar2 aje la.. :)

Chopp! sebelum tuh, nak BIG THANKS n HUGS kat abg ketiga aku >> Mohd Husni Zakaria yg kacak bergaya sebab membelanja kesemua kos sepanjang aku berada di Sarawak bumi kenyalang nih.. hehehee.. tanpamu ,, aku tidak berada di sini :) lobe u lahhhh! :)


oh ye! 9 orang yg join gi Sarawak ni ,, aku, abg aku, firdaus, kak shila, kak yaya, bf kak yaya(lupe nama) rina, black dan kak dissy (selaku pemandu pelancong) .. haha mereka2 ni kawan2 kerja abg aku dulu kat Maxis.. skang sume pon da keje tempat lain2.. ade 2 org je yg stick keje Maxis lagi.. heheheee~


DAY 1st (9 July 2011)
Apesal gambo ni tak bleh rotate? hahah! ni kami baru sampai ,,, kami check in kat Supreme Hotel ..hehe bleh tahan ar murah gak rm90 sehari ... 2hari aku dok sini ...hehehee~

Ye! ni kami lepak tempat kami yg pertama ,,bleh tahan gak ar ,,
erkk tapi aku lupa nama tempat dia la.. *makan semut byk sangat :P

Hah....ni dia makanannye! nasi goreng tomyam ngan sayur pucuk paku yg hebat!

Close up sikit! Rasanya kat sarawak aje ada pucuk paku camni kot? dia takda sayur, cuma  batangnye je ada.
sedap weyhhh~ hehehe *sekali pandang mcm kangkung, kan?* hehee
DAY 2nd (10 July 2011)


Huh.. STYLE dowh gambo nih! hahah! ni kami jenjalan kat waterfront jap,
takde watpe, begambo je masing2~

with Kak Dissy n Rina *gemoknye aku aihh*

yay! ni kami otw ke tmpat Rainforest tuh! mana aku? haha!
aku jadi pemandu pelancong kat depan okey~ *so suweet*

Ini lah tiketku! heheh~ Tengs to Encik Husni yg membelanje,, sayang kamu lebih!  :P

Actually ni posing x ready nih, ngah gayut telepon... sape la yg salu dok  tpon aku tu eh? hahahh












DAY 3rd (11 July 2011)

















5 comments:

Nurrazlove said...

cikkkkkkkk,,,,,penat scroll ke bawah... 3 keping jew gambo??? ampesss... hahaha ingt de gambo pakwe2 encem kat sane... ;)

Bui Bui said...

ade ar beb,,, pakwe mat salleh hot2 punye... ahahahah~ terbaekkk .. baru nak smbung update ni :p sabo eh? :P

yad'z said...

wuuu... dah lame tak turun serawak.. huhu... rindu lak nak naik bot kecik kat astana.. hekhekhek... ^^... suke pegi muzium kucing.. patung kucing tu gile besar kann?? hahaha

Bui Bui said...

yad'z : heheee...ala zety pon tak sempat naik bot tu lah..huhu ritu leh hujan lak, tak sempat nek bot ke seberang.. hehe.. Muzium kucing tu lak, tak dpt masuk sebab tgh buat renovation..huhuu ..taun depan nak pegi lagi.... :D

Anonymous said...

Bowling Bucks are a virtual currency in the world of Bowling Buddies, and they allow you to customise you Character; which includes Facial Features, Colours, Bowling Ball Style, and Clothing. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry handbags[/url] In another MS approach, Richard Smith (Pacific Northwest Laboratory) described analysis of single, large DNA fragments by using electrospray ionization (ESI) combined with Fourier transform ion cyclotron resonance (FTICR) MS. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose[/url] Njpzhjcel
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelet charms[/url] Liiscpmkd [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose canada[/url] zjpnxqurp